Solar Sokak Lambası Seçimi Nasıl Yapılır?

Solar Sokak Lambası Seçimi Nasıl Yapılır?

Nasıl çalışıyorlar?

Güneş enerjili sokak lambaları, şebekeye bağlı güç kaynağına güvenmek yerine, güneş enerjisi depolaması için pillere veya fotovoltaik hücrelere güvenir. Bu özellik, güneş enerjili sokak ışıklarını, herhangi bir elektrik şebekesi kaynağı olmadan enerji sağlamak için uygun bir seçenek haline getiriyor. Bu sistemler depolanan enerjiyi ihtiyaca göre elektriğe dönüştürerek aydınlatma amaçlı kullanabilmektedir. Güneş enerjili sokak ışıklarınızın iyi çalışması için, doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları ve güneş enerjisini en az sekiz saat boyunca emmelerine izin verilmesi gerekir. Şarj edildikten sonra gecenin geri kalanında gitmeye hazırlar.

Güneş enerjisiyle çalışan sokak lambalarına yatırım yapmak istiyorsanız bu şüphesiz akıllıca bir karar çünkü güneş enerjisiyle çalışan bu çözümler hızla ilgi görüyor. Güneş enerjisiyle aydınlatma pazarı, deneyimsiz yatırımcılar için bunaltıcı olabilecek düzinelerce seçenekle doludur. Bilginiz yoksa, kalitesiz güneş enerjili sokak lambaları veya ihtiyacınıza uygun olmayan sokak lambaları satın alabilirsiniz.

Dış mekan güneş aydınlatmalarını seçerken dikkate alınması gereken 5 faktör:

Güneş ışıklarının popülaritesi piyasada baş döndürücü bir seçim yelpazesine yol açtı. Dış mekan güneş ışığının nasıl seçileceği konusunda dikkate alınması gereken faktörler.

 

  1. Ne İçin Kullanılacağı Belirlenmelidir
  2. İstenilen Işık Şiddeti
  3. Güneş paneli tipi
  4.  Batarya tipi
  5. Şarj süresi ve çalışma süresi

 

Solar Sokak Lambası Seçimi :

Amatör Seri ( Hobi Amaçlı ) Solar Sokak Lambaları : 

Amatör Seri ( Hobi Amaçlı ) : Bu grupta yer alan Güneş enerjili Solar sokak Lambaları, bireysel kullanımların tercih edildiği, zamanlı kullanımların öne çıktığı alanlarda tercih edilmelidir. Örnek vermek gerekirse ;

  1. Harekete duyarlı olarak kullanım da, hareket algıladığı zaman aydınlatma, hareket bittiğinde kapanma,
  2. İhtiyaç olan gecelerde hareket algılamada yüksek ışık, hareket bittiğinde düşük ışık,
  3. Yine ihtiyaç olan gecelerde sabit düşük ışık olarak kullanılabilmektedir.

Bu grupta yer alan ürünlerin kullanımında genellikle Bağ, Bahçe, Hobi bahçesi, Yazlık alanlarda ihtiyaç duyulduğu an veya günlerde aktif olarak kullanımı için tasarlanmıştır.

Bu gruptaki ürünler genellikle kumandalı olarak tasarlanıp, ihtiyaç duyulduğu gecelerde kumanda üzerinden aktif edilerek istenilen modda ışık konforu sağlamaktadır. İhtiyaç bittiğinde tekrar kumandası üzerinden kapatılması veya sensör modunda ( Hareket varken çalış, Hareket yokken kapan ) olarak Kullanılmalıdır.

Süreklilik arz eden durumlar da ; Her gece sürekli açık kalması ( Bu olayın tekrar eden günlere ve aylara uzaması ) ürüne zarar verecektir.

ABS plastik gövdeden, Lityum Lifepo4 batarya ve Led teknolojisi ile üretilen bu ürün grupları dış mekan kullanımlara uygun olarak tasarlandığından yağmur, toz v.b. etkenlere dayanıklı olarak üretilmektedirler.

Kullanım Alanları ve Kullanım amacına göre kullanıldıklarında Uzun Yıllar konforla hizmet Edecekledir.

Profesyonel Seri Solar Sokak Lambaları : 

Profesyonel Seri : Bu grupta yer alan Güneş enerjili Solar sokak Lambaları, bireysel kullanımların tercih edildiği, zamanlı kullanımların öne çıktığı alanlarda tercih edilmelidir.

Profesyonel seri ürün grupları Sensörsüz Sabit Yüksek ışıkta yanabilme özelliğine sahiptir.

İhtiyaç duyulan gecelerde Kumandası üzerinden aktif edilerek sabit ışıkta ( harekete göre kısılıp açılma yapmadan ) konforlu bir yaşam alanını sizlere sunar. Işık ihtiyacınızın bittiğinde yine kumandası ile kapatma sağlanabilmektedir.

Süreklilik arz eden durumlarda ; Her gece sürekli açık kalması ( Bu olayın tekrar eden günlere ve aylara uzaması ) ürüne zarar verecektir.

Harici Solar Panelli olarak üretilen bu modellerde güneş ışığından en iyi şekilde yararlanabilmek için solar panele özgürlük sağlaması ve sabit yüksek ışıkta çalışabilmesi ürünü diğer muadillerinden farklı kılan en büyük özelliğidir.

Alüminyum döküm gövdeden, Lityum Lifepo4 batarya ve Led teknolojisi ile üretilen bu ürün grupları dış mekan kullanımlara uygun olarak tasarlandığından yağmur, toz v.b. etkenlere dayanıklı olarak üretilmektedirler.

Kullanım Alanları ve Kullanım amacına göre kullanıldıklarında Uzun Yıllar konforla hizmet Edeceklerdir.

Endüstriyel Seri Solar Sokak Lambaları : 

Endüstriyel Seri : Bu grupta yer alan Güneş enerjili Solar sokak Lambaları, Süreklilik arz eden durumlarda ( her gün ve sürekli çalışma ) beklenen alanlarda tercih edilmektedirler.

Bu grupta yer alan ürünlerin kullanımında genellikle Fabrikalar, Otoyollar, Bağ, Bahçe ,Hobi bahçesi, Site içi alanlar, Yazlık alanlarda ve sürekli aydınlatma ihtiyacı bulunan tekerrür eden günlerde aktif olarak kullanımı için tasarlanmıştır.

Ürünler harekete duyarlı olarak ekonomi ve performans modlarını ürün üzerindeki IR sensörleriyle sağlamaktadır. Bu sayede batarya performansını en üst düzeyde tutarak ihtiyaç anında yüksek performans aydınlatma sağlayarak güneşlenme süresi en az olan mevsimlerde dahi max süre hizmet için tasarlanmıştır.

Süreklilik arz eden gecelerde kullanıma uygun olarak tasarlanan bu ürün grupları diğer muadillerinden farklı kılan en büyük özelliğidir.

 

 

Alüminyum döküm gövdeden, Lityum Lifepo4 batarya ve Led teknolojisi ile üretilen bu ürün grupları dış mekan kullanımlara uygun olarak tasarlandığından yağmur, toz v.b. etkenlere dayanıklı olarak üretilmektedirler.

KARŞILAŞTIRMA ÖZETİ :

 

Tüm Hobi Amaçlı Amatör Seri Ürünlerimizi Sitemizden Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüm Profesyonel Seri Ürünlerimizi Sitemizden Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüm Endüstriyel Seri Ürünlerimizi Sitemizden Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüm Solar Sokak Armatürlerini Sitemizden Ziyaret Edebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: solar,solar sokak lambası,güneş enerjili lambası
Mayıs 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR