Bifacial güneş panelleri: bilmeniz gerekenler :
Güneş enerjisi endüstrisinde yeni bir ürün trendi ortaya çıkıyor. Bifacial güneş panelleri , güneş ışığını hem önden hem de arkadan yakalayabilen güneş panelleridir ve belirli güneş enerjisi kurulum tesisleri için ilginç yeni bir güneş enerji PV çözümüdür.Ürün Özellikleri İçin tıklayabillirsiniz.
Geleneksel güneş panelleri, güneş ışığını, ışığı emen bir taraftan yakalar ve yakalanamayan ışık enerjisi yansıtılır.
İki yüzeyli güneş panellerinde durum böyle değildir, bu tür panellerin her iki tarafında da güneş pilleri vardır. Bu, panellerin önden olduğu kadar arkadan da ışığı emmesini sağlar. Pratik olarak bu, iki yüzeyli bir güneş panelinin yerden veya başka bir malzemeden yansıyan ışığı emebileceği anlamına gelir.
Çift yüzeyli güneş modülleri, pergolalar ve bazı zemine monteli sistemler gibi belirli konut uygulamalarında etkili olabilir.
Ancak, bir çatıya kurulum yapmayı düşünen mülk sahiplerinin çoğunluğu için, iki yüzeyli paneller bir anlam ifade etmiyor
iki yüzeyli modüller en iyi şekilde, panellerin yükseltildiği ve bir montaj yüzeyinden uzağa açılı olarak ışığın yansımasına izin verdiği uygulamalarda kullanılır.
Güneş panellerinin çoğu tek yüzeylidir. Bu, güneşten gelen ışığı emebilen ve enerjiye dönüştürebilen bir fotovoltaik tarafa sahip oldukları anlamına gelir. Bifacial güneş panelleri ışığı her iki taraftan emebilir ve daha az alan gerektirir.
Bifacial paneller güneş ışığını emmek için daha fazla yüzey alanına sahip olduğundan, geleneksel panellerden daha verimli oldukları kanıtlanmıştır.
Bazı avantajlarına rağmen, monofacial panellerin sizin için bifacial güneş panellerine kıyasla daha iyi olmasının birçok nedeni vardır. Bifacial paneller çok benzersiz olduklarından, genellikle işlevlerini yerine getirmek için ek çalışma ve ekipman gerektirirler. Daha yüksek verimlilik derecelerine rağmen, dikey olarak monte edilmiş paneller için gerekli olan zemin montajları gibi şeyler nedeniyle ev sahipleri için daha pahalıya mal olabilirler.Ürünümüzün fiyat bigisini öğrenmek için tıklayabilirisiniz.
İki yüzeyli bir güneş paneli, geleneksel bir monokristal veya polikristal silikon panelden önemli ölçüde farklı görünüyor . Bifacial paneller genellikle monokristal hücrelerden yapılır, ancak polikristal tasarımlar da mevcuttur. İki yüzeyli panellerin en göze çarpan fiziksel özelliklerinden biri, ince profilleridir - birçok iki yüzeyli tasarım, sınırlı çerçeveleme gerektirir ve modüllerin kendileri, çift camlı bir tasarım olabilen veya şeffaf bir arka tabakadan yapılabilen ince, şeffaf bir katmana yerleştirilmiştir.
Bir güneş paneli üreticisi olan Longi tarafından yürütülen bir çalışmada , Çin'de eğimli, yere monte bir güneş enerjisi kurulumunda iki yüzeyli paneller standart güneş panellerinden yüzde 11 daha fazla enerji üretti. Daha etkileyici bir şekilde, güneş takip cihazlarıyla eşleştirilmiş çift yüzeyli paneller kullanan bir sistem , geleneksel paneller kullanan benzer boyuttaki bir sistemden yüzde 27 daha fazla güneş enerjisi sağladı.
Çift yüzeyli paneller, her iki tarafta da enerjiyi emme yetenekleri nedeniyle büyük ölçekli güneş enerjisi kurulumları için enerji çıkışını artırma potansiyeline sahiptir. Çoğu ticari sistemde olduğu gibi, bir güneş paneli zeminin üzerine monte edildiğinde, panelin altındaki zemine çarpan güneş ışığı yukarı yansıtılır ve arkaya bakan güneş pilleri tarafından emilebilir. Ek olarak, aşağıdaki yüzeye bağlı olarak, iki yüzeyli panellere kadar az ya da çok ışık yansıtılacaktır. Genel olarak, kum gibi daha açık renkli yüzeyler, asfalt veya toprak gibi daha koyu yüzeylere göre daha fazla yansıyan güneş ışığına yol açacaktır.
İki yüzeyli paneller, ticari veya kamu hizmeti ölçekli güneş enerjisi kurulumları için en uygun olmakla birlikte, belirli konut durumlarında kullanılabilirler. Pergola gibi bağımsız yapılar, enerji üretmenin yanı sıra kısmi gölge sağlayacak olan çift yüzeyli panellerden faydalanabilir.
Ürünümüzü Sitemizden Ziyaret Edebilirsiniz.
İlginizi Çekebilecek Yazılarımız :
Half Cut (Yarım Kesimli) Güneş Enerji Panelleri Nedir?
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.